Schermen en bermen

Bermen en schermen zorgen voor een gezonder en stiller Ringpark

De leefbaarheid verhogen is een van de belangrijkste doelstellingen van het Ringpark Groene Vesten. Voor de onderste bouwlagen van de in eerste lijn bebouwingen zullen nieuwe bermen en schermen een belangrijk verschil maken voor de geluids- en luchtkwaliteit.  Daarnaast zetten we heel erg in op de optimalisatie van de kwaliteit van de groene ruimte. We streven daarbij de geluidskwaliteit van het Stadspark van Antwerpen na. Naast het verbeteren van de bestaande parken, worden ook vele lawaaierige stukjes ‘restgroen’ nu toch voldoende aangenaam om ook volwaardig park te kunnen zijn voor de aangrenzende wijken.

De bermen en schermen plaatsen we zo dicht mogelijk bij de Ring. Niet alleen werken we zo het best aan de leefbaarheid , we vergroten de parkruimte en de bermen kunnen hierdoor minder hoog zijn. Deze ‘leefbaarheidsmaatregelen’ worden vormgegeven als een mooi en continu landschapselement. Zo geeft het identiteit en herkenbaarheid aan het Ringpark Groene Vesten.

Geef hier je feedback over de schermen en bermen.

Hieronder kan je terugvinden welke woningen en groenzones het meeste baat zouden hebben bij leefbaarheidsmaatregelen zoals schermen en bermen. Zijn we nog locaties vergeten? Geef dit dan zeker mee aan de ontwerpers.

Een doorsnede van Ringpark Groene Vesten met een berm langs de snelweg, daarnaast het Ringpad en een wandelpad dichter naar de wijken.

Hieronder kan je een overzicht vinden van waar het ontwerpteam welk type van leefbaarheidsmaatregelen voorziet binnen het projectgebied.