home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

De Grote Verbinding

De Grote Verbinding brengt de Oosterweelverbinding samen met de Ringparken en de Scheldebrug in één geheel, dat de komende jaren verder wordt uitgetekend en gebouwd. We verbinden bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring, met meer groen, minder lawaai en schonere lucht. 

Om deze ongeziene stadsvernieuwing in de volgende decennia waar te maken zijn talenten, handen, experten en veel enthousiasme nodig. Op dit platform kan ook jij meewerken aan de verdere groei van alle parken.

Overzicht van de zeven Ringparken en de Scheldebrug

Meer informatie over alle Ringparken en de Scheldebrug kan je terugvinden op www.degroteverbinding.be.

Samen maken we De Grote Verbinding

Het is niet alleen aan de experten en de ontwerpers om De Grote Verbinding vorm te geven. Tijdens het ontwerpproces luisteren de ontwerpers intensief naar de Antwerpenaar om input en feedback te geven op de mogelijke plannen.

Vandaag zijn de ontwerpers voor het Ringpark West en Ringpark Groene Vesten volop aan de slag. Ondertussen kennen we eveneens de ontwerpteams voor de Ringparken in het noorden: Ringpark Noordkasteel, Ringpark Groenendaal, Ringpark Lobroekdok en Ringpark het Schijn. Deze Ringparken zijn nauw verbonden met de realisatie van de Oosterweelverbinding.