Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Start online Ringdagen

Vanaf 2 november starten de online Ringdagen voor de zeven Ringparken. De stad en partners nodigen alle Antwerpenaars uit om daarop de toekomst van hun buurt te ontdekken. Want niet alleen experten en ontwerpers geven de nieuwe parken vorm, elke Antwerpenaar kan zijn steentje bijdragen. Omwille van de coronamaatregelen vinden de infomomenten online plaats; inschrijven kan vanaf nu.

De Ringparken zullen bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Antwerpse Ring verbinden, met meer groen, schonere lucht, en minder lawaai. Momenteel zijn verschillende ontwerpteams aan de slag om de parken de komende jaren verder uit te tekenen en te realiseren. Vanaf 2 november kunnen inwoners van de stad voor elk Ringpark meer te weten te komen over de plannen en hoe ze eraan kunnen meewerken.

De Grote Verbinding

Met ‘De Grote Verbinding’ bouwt Antwerpen aan zijn internationale reputatie als stad waar het goed is om te wonen, te werken, te ondernemen en op bezoek te komen. De Oosterweelverbinding maakt de Ring rond en de overkapping stuurt de auto’s onder de grond. Zo wordt gezorgd voor een betere mobiliteit voor stad en haven, meer groen en schonere lucht, en worden bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring verbonden.

Deel op facebook Deel op twitter